Přes čokoládu ke štěstí, tak to má spousta lidí a podle mého názoru je nejlepší horká čokoláda.
Jak na pravou čokoládu?
Na dva hrnky
- 100 g čokolády (nejlépe 70% a víc)
- 300 ml plnotučného mléka
- 2-4 lžičky smetany
- 2-4 lžičky kvalitního práškového kakaa
- Čokoládu nalámeme nebo nastrouháme a odložíme.
- Mléko a smetanu zahřejeme těsně pod bod varu.
- Mléko a smetanu sundáme z plotny a metličkou vmícháme do čokolády. Rychle mícháme a až se rozpustí, přidáme kakaový prášek a znovu metličkujeme.
- Čokoládu necháme odstát 5-6hodin v chladu, postačí hodina, ale vůně a chuť se tolik nerozvinou.
- Čokoládu prohřejeme za stálého míchání ve vodní lázni.
- Nalijeme do hrníčků a popřejeme si dobrou chuť.
Tak tohle vypadá opravdu dobře...to si musím zkusit udělat.
OdpovědětVymazatDíky za tip:)