Free Lines Arrow little things are beutiful: Yum yum

neděle 1. dubna 2012

Yum yum


Přes čokoládu ke štěstí, tak to má spousta lidí a podle mého názoru je nejlepší horká čokoláda.
Jak na pravou čokoládu?

Na dva hrnky

  • 100 g čokolády (nejlépe 70% a víc)
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 2-4 lžičky smetany
  • 2-4 lžičky kvalitního práškového kakaa


  1. Čokoládu nalámeme nebo nastrouháme a odložíme.
  2. Mléko a smetanu zahřejeme těsně pod bod varu.
  3. Mléko a smetanu sundáme z plotny a metličkou vmícháme do čokolády. Rychle mícháme a až se rozpustí, přidáme kakaový prášek  a znovu metličkujeme.
  4. Čokoládu necháme odstát 5-6hodin v chladu, postačí hodina, ale vůně a chuť se tolik nerozvinou.
  5. Čokoládu prohřejeme za stálého míchání ve vodní lázni.
  6. Nalijeme do hrníčků a popřejeme si dobrou chuť.

Tenhle recept jsem našla na této stránce před pár dny, okamžitě jsem ho vyzkoušela a musím vám ho doporučit.

 


1 komentář:

  1. Tak tohle vypadá opravdu dobře...to si musím zkusit udělat.
    Díky za tip:)

    OdpovědětVymazat

Archiv blogu